Zonnepanelen leveren meer geld op

Het jaar 2017 is voor bezitters van zonnepanelen goed begonnen. De zonnepanelen leveren namelijk steeds meer geld op en dat is te merken aan de stijgende populariteit ervan. Energieleverancier Essent meldt dat in de eerste drie maanden van dit jaar de opbrengst van zonnepanelen 18 procent hoger is dan gemiddeld in deze periode.

Het energiebedrijf is gekomen tot deze conclusie op basis van gegevens van het KNMI. Volgens Essent was vooral de maand maart erg belangrijk voor de stijging van de opbrengst doordat er in deze maand 176 zonuren zijn geconstateerd. De maand februari viel tegen door slechts zestig zonuren.

De gemiddelde hoeveelheid zonuren van het eerste kwartaal van dit jaar is 280. Dit jaar waren het er in totaal 321. Vorig jaar was het gemiddeld ook al veel beter dan het gemiddelde met 307 zonuren.

De gemiddelde installatie van zonnepanelen heeft volgens de energieleverancier dan ook meer dan 10 euro extra opgeleverd in het eerste kwartaal van 2017.

Het aanschaffen van zonnepanelen bij het kopen van een huis is tegenwoordig interessant vanwege meerdere redenen.Het is mogelijk om te besparen op je energierekening of zelfs energie terug te leveren aan het net tegen een mooie vergoeding.
Kopers die investeren in energiebesparende maatregelen of een energieneutrale woning (nulopdemeter) gaan kopen, kunnen meer geld lenen. Koop, maak of bouw je een energiezuinige woning dan is een hoger hypotheekbedrag mogelijk.

Meer informatie hierover of wil je graag een gratis een hypotheekberekening ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze hypotheekadviseurs.

4.7/10 - (2 stemmen)