Koopwoning verbouwen

Koopwoning verbouwen

Is uw woning te klein geworden of heeft u behoefte aan meer comfort? Dan kunt u op zoek gaan naar een nieuwe koopwoning. Een goed alternatief is het verbouwen van uw huidige woning. Wat moet u weten over de financiering?

Financiering verbouwing koopwoning

Een verbouwing gaat altijd in stappen en dan is het gebruikelijk om de facturen in verschillende termijnen te voldoen. Financiering van een verbouwing kan op verschillende manieren; door middel van het ophogen van de huidige hypotheek, het sluiten van een nieuwe, hogere hypotheek of door het sluiten van een tweede hypotheek. U kunt van de fiscale renteaftrek gebruik maken als de financiering gebruikt wordt voor woningverbetering. Het is dan ook belangrijk om alle facturen goed te bewaren. Om de kosten van de verbouwing overzichtelijk te houden, wordt vaak gebruik gemaakt van een bouwdepot.

De geldsom die door de hypotheek beschikbaar komt, wordt in een bouwdepot gestort. Dit is een aparte bankrekening. De te betalen facturen voor de verbouwing stuurt u naar de bank, die er vervolgens voor zorgt dat de betalingen vanuit het bouwdepot worden gedaan. Zo wordt voldoende vastgelegd dat de financiering daadwerkelijk is gebruikt ten behoeve van de verbouwing.

Bij relatief beperkte verbouwingskosten, bijvoorbeeld minder dan € 10.000,-, wordt meestal geen gebruik gemaakt van de bouwdepot maar krijgt u de geldsom op uw rekening gestort zodat u zelf de facturen kunt voldoen.

Beoordeel deze pagina