Hypotheekrente.com introduceert gratis API met actuele rentetarieven

Vanaf vandaag biedt Hypotheekrente.com iedereen de mogelijkheid om zelf informatie over alle hypotheekrentes op een website te plaatsen. Hypotheekrente.com is de eerste online dienst die hiervoor een API beschikbaar stelt.

Hypotheekrente.com verzamelt actuele informatie over hypotheek producten van verschillende aanbieders (o.a. banken, verzekeraars en regiepartijen) en combineert dit tot een totaaloverzicht. Met de introductie van de Hypotheekrente.com API kunnen ontwikkelaars nu zelf een hypotheektool ontwikkelen, de informatie gebruiken in eigen apps of specifieke informatie van hypotheek producten op een website tonen.

John Heijen, Hypotheekrente.com: “Onze ambitie met Hypotheekrente.com is om hét platform voor onafhankelijke hypotheekinformatie te worden. Door ons platform open te stellen voor developers kunnen we in het kader van ‘Delen is het nieuwe vermenigvuldigen’ een grotere voetafdruk in hypotheekland realiseren.”

“We leven in een tijd waar consumenten steeds meer zelf willen doen, zoeken naar informatie, zelf financiële producten gemakkelijk online willen kunnen afsluiten en de transitie naar een online hypotheekmarkt is ingezet. Met de hypotheek informatie en rekenkracht van Hypotheekrente.com kunnen we ook voor anderen van waarde zijn door de bouwstenen van digitale distributie te leveren”

De gehele zoekfunctionaliteit en rekenkracht van Hypotheekrente.com is beschikbaar via verschillende webservices. Zo kan er met behulp van de API bijvoorbeeld gezocht worden naar alle hypotheken van een specifieke aanbieder of rentevaste periode. Ook is het mogelijk om filters mee te laten sturen, waarmee het gevonden hypotheekaanbod verder verfijnd kan worden.

Met behulp van de webservices Maximale hypotheek berekenen API, Maandlasten berekenen API en Netto woonlasten berekenen API kunnen ook diverse hypotheek berekeningen worden uitgevoerd.

De Hypotheekrente.com API werkt op basis van REST principes en via HTTP-reguests, waarbij de resultaten worden teruggegeven in XML of JSON. Het gebruik van de API is gratis. Er moet wel eerst een API-sleutel worden aangevraagd.

Meer informatie is te vinden op:
http://www.hypotheekrente.com/over-ons
http://www.hypotheekrente.com/api
https://www.hypotheekrente.com/nederlandse-startup-introduceert-onafhankelijk-hypotheekrente-overzicht/

Vermeld op o.a.: Emerce, InFinance, ZNieuws.

2.2/10 - (168 stemmen)