Consumenten leasen vaker een auto

Het aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen is vorig jaar flink gestegen. Het aantal groeide met 43.000 tot 798.000 leaseauto’s. Met name de mogelijkheid tot private lease zit in de lift. Daarnaast is ook de hoeveelheid zakelijke leaserijders flink toegenomen, zo blijkt afgelopen woensdag uit berichtgeving van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA)

Meer particulieren hebben lease auto

Privérijders waren goed voor 65 procent van de groei. Nederland telde eind 2016 circa 64.000 privé geleasete personenauto’s. Dat zijn er 28.000 meer dan een jaar eerder. De branchevereniging merkt verder op dat er bij leasemaatschappijen een groeiende belangstelling is om private lease als product aan te bieden.

Hypotheek en private lease auto

Voor mensen die een huis willen kopen, kan private lease van invloed zijn op hoeveel hypotheek men kan krijgen. Een privéleasecontract wordt namelijk gezien als een krediet en zal daarom bij het BKR worden geregistreerd als een maandelijkse financiële verplichting, waardoor de maximale hypotheek omlaag gaat.

Heb je een leasecontract en wil je weten wat je maximaal kunt lenen? Laat een hypotheekadviseur vrijblijvend jouw hypotheek berekenen.

4.7/10 - (30 stemmen)