Centraal Beheer versnelt acceptatieproces nieuwe hypotheken

Snelheid in het proces rondom het accepteren van een hypotheek is heel belangrijk. Huizenkopers die steeds sneller moeten handelen, hebben behoefte om binnen enkele dagen een Voorstel met Renteaanbod te ontvangen. Vanwege de nieuwe werkgeversverklaring en een juiste verpanding van de verzekeringen wordt dit proces nog verder versneld bij Centraal Beheer.

Controle op werkgeversverklaring versoepeld

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie die verantwoordelijk is voor het bevorderen van het eigen woningbezit en verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), heeft enkele wijzigingen aangebracht in het beleid rondom de werkgeversverklaring. De controle op de werkgeversverklaring is versoepeld. Hiermee wordt de doorlooptijd van acceptatieproces versneld. De wijzigingen zijn:

  • Meerdere kleuren inkt zijn toegestaan
  • Meerdere handschriften zijn toegestaan
  • Er is geen bedrijfsstempel meer nodig

Vanzelfsprekend wordt bij acceptatie van de werkgeversverklaring gecontroleerd of de combinatie werkgeversverklaring en salarisstrook klopt. Het is van belang dat een en ander met elkaar in overeenstemming is.

Verpanding verzekeringen op naam van Achmea Bank N.V.

Geldverstrekker Centraal Beheer krijgt veel vragen over de verpanding. De Thuis Hypotheek wordt gefund door Achmea Bank N.V. De verpanding van verzekeringen en onderpanden is daarom gericht aan Achmea Bank N.V. Als de verpanding onjuist in de polis is weergegeven kan hierdoor vertraging ontstaan.

Rate this post