Ander huis kopen?

Ander huis kopen?

U wilt verhuizen en bent van plan een andere woning te kopen. Ook al bent u inmiddels bekend met het aankoopproces, het is opnieuw waardevol om u goed te laten adviseren bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Er zijn een flink aantal aandachtspunten bij het kopen van een andere woning.

Dubbele woonlasten

Is het verstandiger om eerst uw huidige woning te verkopen alvorens u de nieuwe woning aankoopt? Of heeft u al een nieuwe woning op het oog zonder dat uw huidige woning te koop staat? Van belang zijn uw eigen financiële situatie en de actuele woningmarkt. Als u eerst een nieuw huis koopt, kunt u te maken krijgen met dubbele woonlasten zolang uw woning nog niet is verkocht. Mogelijk kunt u gebruik maken van een overbruggingskrediet. Een hypotheekadviseur bespreekt dit graag met u.

Overwaarde

Mogelijk is uw huidige woning in waarde gestegen. Als u deze overwaarde wilt gebruiken voor het financieren van een nieuwe woning, bent u aan een fiscale regels gebonden. Een hypotheekadviseur helpt u om maximaal te profiteren van deze regels, zodat uw hypotheek gunstig kan blijven doorlopen.

Hypotheek meenemen?

In veel gevallen is het mogelijk om de huidige hypotheek mee te nemen naar een volgende woning. Voor de nieuwe hypotheek kunt u het deel van de hypotheek dat nog niet is afgelost, meeverhuizen. Laat u vooraf goed informeren zodat u maximaal voordeel kunt behalen bij het meenemen van de hypotheek.

Beoordeel deze pagina